Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Yellow Alert Bone

Gepubliceerd op 19 augustus 2019 om 13:49

Wat is; Yellow Bone (YAB)

YAB is een navolging op het in Zweden ontwikkelde gele lintje, welke in 2012 op de markt kwam. 
De Yellow Bone is een fel geel fluoriserend lederen botje welke je met klittenband om de riem van de hond kan vastmaken. 
YAB is ontwikkeld en op de markt gebracht door een schoenmaker uit Gemert.  

Helaas is vandaag de dag nog steeds niet bij de alle hondeneigenaren bekend dat het frontaal confronteren (denk aan passeren tijdens de wandeling) voor de meeste honden een ongelooflijk stressvol moment is. Het is onnatuurlijk en in hondentaal ontzettend brutaal en wij dwingen onze honden er dagelijks toe. De YAB is een visuele prikkel die als het goed is ons ALERT moet maken op de toe- naderende hond. 

Een agressieve hond

Nee, een hond die het YAB bij zich draagt is niet per definitie een agressieve hond. Het deelt alleen mede dat de hond in kwestie ruimte en afstand nodig heeft en door dit symbool met zich mee te dragen wil de eigenaar ook dat zijn hond deze ruimte en afstand krijgt! De Yelle Bone is een hulpmiddel welke je kan inzetten wanneer een hond problemen heeft met hun omgeving en bijv. prikkel gevoelig zijn. 
Hier onder staan nog meer redenen, waarom een hond een YAB aan zijn riem kan hebben hangen. 

Dus zie je een hond met een geel lintje of YAB aan zijn riem..

Geef dan de hond en de eigenaar ruimte en houd afstand. Vaak zorgen deze mensen ervoor dat ze je op een breder stuk gemakkelijk kunt passeren. Wil je meer informatie of wil je een Yellow Alert Bone bestellen voor je hond(en) dan kun je dat hier doen 

bron:https://yellowalertbone.com/

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.