Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Het leed, wat het juiste voer zoeken heet

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 om 14:09

Al ruim een jaar

Zijn wij bezig voor (inmiddels) onze 3 honden het juiste voer te vinden. Het is een vervelende zoektocht want wat blijkt, 3 onze honden houden er een ander dieet op na. 
Sinds ik ben begonnen met mijn opleiding en veel samen ben met Natuurlijk Diertherapeut Saskia die zich specialiseert in voer is er een enorme wereld voor me open gegaan. 

Vorig jaar kreeg onze oude Labrador Buffy last van huidproblemen. Of je, ze heeft altijd we een moeilijke huid gehad, maar vorig jaar was het ineens extreem. 
In overleg met Saskia kochten we DLG "Passion" een licht verteerbare vis brok en na een kleine 3 weken voeren werd haar huid zichtbaar beter. Wonder onze Roemeen kreeg helaas te harde ontlasting van deze brok, dus gingen we met hem over op de krokante DLG. Daar doet hij het super goed op.

Voeding, stress en gedrag

Mylo kwam in maart 2019 in ons leven. Bij zijn vorige baas kreeg hij OKE brok van de plus. 
Nu was Mylo natuurlijk helemaal niet in balans toen hij bij ons kwam, zijn vacht was dof en vettig. Ontstoken tandvlees, ingegroeide nagel en een huidgeur van de stress. 
We zette hem meteen ook op de krokante brok van DLG, maar helaas bleek hij het daar ook niet zo goed op te doen. Veel (dunnere) ontlasting met een vreemde kleur. Onze gedachte was dat hij wellicht op de pens reageerde dus ging Mylo ook op de Passion brok. 
Daarmee leek het in de eerste instantie opgelost te zijn.. of toch niet.

Mylo is onverzadigbaar, hij eet alles. Ja echt alles, zelfs de sokken van mijn zoontje als hij de kans krijgt en is dan zo snel. 
Ook eet hij obsessief gras, plantjes, blaadjes. Eerst dacht ik dat het stress gerelateerd is (kan natuurlijk nog steeds) of misschien aangeleerd gedrag. Maar het meest vreemde van alles is, dat hij de opgegeten plantjes/grasjes niet uitbraakt en ook niet echt uit poept. Okay, gegeven er komt echt wel eens een spriet uit.. maar dat is niets bij de hoeveelheid die hij opeet. 
In ieder geval zat het me al een tijdje dwars. 

Twee weten meer dan één

Vanmiddag had ik het er met Saskia weer over.
En van het één op het andere moment opperde ze. Misschien heeft hij behoefte aan vezels. (hoe dat dan kan/komt houden we even in het midden) 
Aangezien ze in haar winkel Blije Pootjes ook Carnis verkoopt en die een groentemix in hun assortiment hebben wil ik dat als eerste eens gaan proberen. Je welt de groentevlokken in water en pureert het daarna en geeft het in combinatie met de brokken. 
Misschien in combinatie met Barf, maar daar wil ik nog even over na denken.
Zijn jullie ook benieuwd?, dan heb ik goed nieuws want ik houd jullie graag op de hoogte via mijn blog en facebook pagina. 

Wat voer jij je hond? Ondervind je klachten bij je hond of ben je juist super tevreden?
Ik lees jullie ervaringen graag! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.