Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

De "gezins"Hond

Gepubliceerd op 26 augustus 2019 om 08:09

“Ik laat mijn kind nooit alleen met de hond!”
Een mooie stelling, maar hoe kan het dan dat 96% van alle bijtincidenten gebeuren onder het toeziende oog van een volwassene?
Jaarlijks worden er méér van 75.000 kinderen gebeten door honden en meer dan 90% van die kinderen zijn gebeten door een bekende hond, dan wel niet hun eigen hond.

Kort en Bondig

Helaas is daar een kort en duidelijk antwoord op. Omdat veel mensen zich niet bewust zijn van alle signalen die hond hond voorafgaand heeft laten zien.
Bijten is altijd het laatste station en er heeft zich dus altijd een heel tafereel vooraf afgespeeld.

Kopiëren

Daarnaast kopiëren kinderen meestal het gedrag van hun ouders, wat aangeeft hoeveel er nog te behalen valt op het gebied van de omgang met de hond.
Er is te weinig sturing van ouder naar kind, vaak omdat ze niet weten wat ze van hun kind kunnen verwachten.
Helaas hebben veel mensen ook nog een soort van sprookjes beleving zoals een volwassen hond zal nooit een baby iets aandoen.
Mensen zoeken naar de kindvriendelijke hond, maar hoe zit het dan met het hondvriendelijke kind?

Onwetendheid?

Is het dan zo dat een groot aantal van onze hondeneigenaren zelf ook niet weten hoe ze veilig en leuk met hun hond om moeten gaan?
Overprikkelde, oververmoeide honden zonder band met hun baas is dagelijkse kost in de wereld van gedragstherapie en instructie. En wat kunnen we daaraan doen?

Zelf ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn eigen visie en lesplan.
Naast specifieke trainingen voor honden met een trauma wil ik me ook heel graag inzetten voor de gezinnen die een hond hebben of willen.
Ik speel met de gedachte van snuffel & knuffel dagen speciaal voor kinderen van 3-7 jaar.
Ook zijn in mijn cursussen kinderen welkom. Zodat jullie samen, in een veilige omgeving kunnen leren en ervaren. Hoe je, je kind(eren) kunt betrekken bij de opvoeding en verzorging van jullie hond en een veilige huiselijke omgeving creëert voor jullie allemaal.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.