Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Mylo over op KVV

Gepubliceerd op 19 september 2019 om 17:59

Voer struggles

Sinds afgelopen dinsdag (16-9-2019) heb ik de stap gemaakt om Mylo over te zetten van DLG Passion naar KVV. Ik zat hier al langer over na te denken, want merkte dat hoewel er niet perse iets mis was met Mylo, het ook niet helemaal snor zat. Mylo woont bij ons sinds maart 2019 en kreeg van zijn vorige eigenaar Oké brokken. Met als gevolg, veel jeuk, heel veel ontlasting, ontstoken tandvlees en ontstoken oren. 
Dat moest dus zsm anders en aangezien onze andere honden op de DLG passion stonden zetten we hem abrupt over. Wat overigens prima ging hoor! 

Stress gerelateerd

Het weekend van 7 september vertoefde wij op de camping van onze woonplaats. We hadden in juli een caravan gekocht en wilde deze graag uittesten. 
Aangezien deze camping op 5 minuten afstand van ons huis is en we onze Wonder echt geen plezier doen met een logeer uitstapje besloten we om Buffy en Wonder thuis te laten en een paar keer per dag enkele uren terug naar huis te gaan. Mylo namen we wel mee, aangezien hij en veel jonger is en niet het merendeel van de dag slaapt, en omdat we dachten dat dit slim zou zijn. 
Helaas, maakte we een fout.

Toen ik tegen 23u op de camping kwam (moest eerst nog werken) zag ik meteen dat Mylo erg veel stress had. Hij was zich aan het uitrekken, kon geen plekje vinden, gapen, krabben. Nee het was geen succes dus ik liet mijn man hem naar huis brengen. 

De volgende dag waren we al vroeg thuis, gelukkig maar want Mylo had flink in zijn bench gepoept (diarree) dus we konden meteen aan de schoonmaak. 
Terwijl ik Mylo douchte maakte mijn man de bench schoon en waste zijn kleedje uit. 

Grondwater of ?

Mijn man gaf het grondwater van de camping de schuld, wat een mogelijkheid is absoluut. Ik denk alleen dat hij heel veel last heeft gehad van dat weekend. Ook al waren we echt wel veel thuis, ik denk dat zijn stress veel te hoog op is gelopen en dat heeft zich geuit in "tijdelijke" onzindelijkheid. Welke nu enigszins weer onder controle was, maar vanaf dat moment zat Mylo niet meer zo lekker in zijn vel. 
Hij was niet ziek of futloos, maar ik miste zijn onbevangenheid. En zijn ontlasting bleef wisselvallig. Tijd voor actie dus. 

KVV

Op dit moment geef ik worsten gemalen vlees, maar wanneer hij dadelijk goed over is wil ik eigenlijk ook de andere twee honden over zetten en dan wil ik het zelf gaan samenstellen. Dus zelf spiervlees en orgaanvlees inkopen, en per portie invriezen. Ook wil ik een voedseldroger gaan kopen en daarmee aan de gang gaan. Eerst goed inlezen natuurlijk, maar dat gaat goed komen. 

De snacks, die wil ik wellicht ook voor mijn toekomstige cursisten gaan aanbieden. leuk man, weer een nieuwe hobby erbij :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.