Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Mylo Update

Gepubliceerd op 12 december 2019 om 07:09

8 maanden geleden

Wat gaat de tijd toch ongelooflijk hard, alweer 8 maanden geleden haalde we onze Mylo op bij zijn vorige eigenaar. Een dag die ik persoonlijk nooit vergeten zal, want het is één van de meest ondoordachte en impulsieve beslissingen die ik ooit gemaakt had. 

(lees het verhaal van Mylo hier)

Nu zijn we dus 8 maanden verder en Mylo is zo ontzettend veranderd. Van een overreactieve hond, met bindingsproblemen, van het één en het ander kwaaltje viel en welke nog nooit een commando gehoord had, begint hij steeds zelfverzekerder te worden.

We zijn ondertussen ook gestopt met de training op de hondenschool. De manier van trainen zat me toch te veel in de weg en ik merkte dat ik er steeds minder lol in kreeg. Ik had zelfs het gevoel dat het onze eigen training in de weg zat omdat het zo ver van mijn eigen wensen af lag. 
Mylo reageert veel beter op de trainingsmethode van Jolein van Weperen en Grisha Steward. Vooral BAT doet voor onze andere rescue Wonder echt Wonderen ;) 

Ook in huis is het een wereld van verschil, het nerveuze heen en weer getrippel, het overdreven exploratie gedrag is over. Het stelen van voedsel is 75% minder, hij is helemaal zindelijk nu en heeft zich helemaal aangepast aan ons gezinsleven. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.