Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Hondenschool?

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 20:53

Hondenschool?

Zoals ik al eerder aangegeven heb heeft de komst van Mylo ervoor gezorgt dat ik terug de schoolbanken in ben gegaan. De main reason hiervoor was dat ik gewoon geen “geschikte” hondenschool kon vinden waar ik met mijn 11 maanden oude Beagle zonder gedragsproblemen in kon stromen in een beginnerscursus.
Alle hondenscholen waar ik een goed gevoel bij had zaten vol, waardoor ik uiteindelijk bij een Kynologen Club uitkwam en we in een (ver) gevorderde groep moesten instromen.
Mijn Beagle die nog nooit een commando gehoord had, moest honden welke al een puppy & puber cursus hadden afgerond bijbenen.
Hij vond het super, Mylo vind samenwerken fantastisch! Maar ik miste toch wel echt de basis om hem ook thuis te kunnen begeleiden.
Dus ging ik op youtube op zoek en vond filmpjes van Jolein van Weperen, Monique Bladder en Grisha Steward. Mylo sprong met grote passen vooruit en ik merkte dat de inhoud van de lessen op de hondenschool voor mij diepgang en creativeit miste.
In mijn hoofd vormde lesplannen en thuis oefende ik met mijn honden en merkte dat ze alle drie een andere aanpak nodig hadden, maar dat het wel werkte.
Zo trekt Wonder niet meer EN reageert hij 90% minder op passerende honden.
Hij doet zelfs af en toe mee met een hersenwerkje.
Hier moest ik meer mee gaan doen, tja en de rest ligt in de toekomst. Ik geniet met volle teugen van mijn opleiding en weet zeker dat ik het juiste pad ben in geslagen.
Met Mylo gaat het overigens ook prima! Hij kent nu alle basis commando’s en meer.
We werken dagelijks samen en hij vind het nog steeds super leuk.
Alles wat ik op school leer, giet ik in een eigen jasje en mijn band met mijn honden is nog nooit zo actief geweest.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.