Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Mijn eerste maand stage

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 11:40

Aanschrijven

Eind December heb ik enkele hondenscholen aangeschreven om te kijken of ik ergens stage kon gaan lopen. Met ontzettend veel geluk kreeg ik begin januari een berichtje van de locale hondenschool terug en mocht ik daar kennis komen maken. 
Ondertussen heb ik mijn twee les meegedraaid en kan ik vertellen dat ik het super leuk vind en ontzettend blij ben dat ik de grote stop genomen heb om deze richting in te gaan. 

Leren lesgeven

Zoals ik gisteren heb gemerkt is lesgeven niet makkelijk. Stappen die voor jou vanzelfsprekend zijn, zijn dat voor andere vaak niet. Mensen willen ook te snel, maken de stappen te groot en raken al snel gefrustreerd als het niet direct goed gaat. 
Het willen aannemen van iets en de verschillen van motivatie zijn ook valkuilen. 

Als "stagiaire" heb je dan ook nog het labeltje tegen. Want jij bent het immers ook nog aan het leren en dan is het nog moeilijker om serieus genomen te worden. 
Een rechte rug, vlotte babbel en geduld is echt een vereiste. 
En ik moet niet vergeten dat ik inderdaad nog lerende ben en dat lesgeven een vak is. 

Zelfvertrouwen

Toch bruis ik van de zelfvertrouwen. Ik weet dat ik hele ervaren mensen achter me heb staan die me bijstaan en helpen als ik erom vraag en verbeteren wanneer dit nodig is. En ik mag zoeken, een keer wat voorzichtiger zijn en om hulp vragen. Ik mag even in de war raken, een stapje terug nemen of de (eigen)wijze cursist gadeslaan en me hervatten. 
Thats part of het leerproces. 
Zolang ik maar geniet, leer en mezelf op mijn gemak blijf voelen. Dan komt het allemaal helemaal goed. 

Het komende jaar kan ik mezelf daar helemaal uitleven. Met de verschillende cursussen die er gegeven worden kan ik overal van proeven en mezelf voorbereiden op mijn praktijkexamen. 

Coming up

Vrijdag 21 februari woon ik een lezing bij van Michelle Vrolijk: Agressie bij honden genuanceerd. 
Zondag 5 april neem ik deel aan de lesdag "de buitenlandse hond" van Marleen van baal. 
In mei begint module 2 van de opleiding Kynologisch instructeur en in juni volg ik twee losse cursusdagen mbt EHBO bij honden & Vechtende honden uit elkaar halen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.