Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Soms zit het mee.. soms zit het tegen

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 18:36

Soms zit het mee.. soms zit het tegen

Een tijdje geleden kwam ik bij toeval op de site van Aeres de opleiding tot gevorderd Kynologisch instructeur tegen. Ik dacht meteen die wil ik gaan doen en vroeg informatie aan. Ik kreeg vrij snel een mailtje dat ik in de loop van de week een telefoontje kon verwachten van de opleidingsbegeleider. 

Vanmorgen had ik een telefoon gesprek.. een lang telefoongesprek met de opleidingsbegeleider van Aeres opleidingen.
Zij bieden de opleiding gevorderd kynologisch instructeur aan en ook de opleiding tot gedragstherapeut.
Ik wilde graag doorstromen na het behalen van de Tinley diploma maar helaas... dat gaat niet mogelijk zijn.

De opleiding die Aeres voorziet is erkend door de overheid en de lesstof en examens zij dus nauwkeurig in elkaar gezet door examencommissies en andere slimme persoontjes.
Er zit een te groot gat tussen de stof (en dan vooral de diepgang) van de opleiding die Tinley aanbiedt en het vervolg van Aeres. Waardoor instromen niet mogelijk gaat zijn.

Ik baal, ik baal verschrikkelijk want eigenlijk komt het erop neer dat ik dus of mijn doelen moet aanpassen of mijn huidige opleiding moet stopzetten of na het behalen van mijn diploma, weer van voor af aan moet gaan starten.

Ik wil mijn doelen niet aanpassen, dat heb ik al zo vaak gedaan wanneer iets niet ging zoals gehoopt.
Ik vind het ook zonde om mijn huidige opleiding niet af te maken, daar ik nog maar 1 examen hoef te doen en dan in principe een diploma heb.

En dus zit er maar 1 ding op en dat is bij Aeres van vooraf aan beginnen. Het zal een jaar overnieuw doen en 1400 euro extra gaan kosten maar so be it.
Ik wil voor 1 keer niet beknibbelen op mijn toekomst, maar ik wil vooral vakbekwaam zijn. Ik wil echt les kunnen geven en gedrag van honden en hun mensen begrijpen en om kunnen buigen zodat iedereen een positieve afloop heeft.

En op deze manier ben ik er zeker van, dat mochten de regels mbt, de hondenprofessionals en de branche daaromheen aangescherpt worden. Ik niet alsnog een vakbekwaamheidpapiertje moet gaan halen, want dat ik heb die overheidsstempel dan al.

Dus sluit ik de dag af met een lach en traan. Had ik maar beter onderzoek gedaan.. dat had me veel tijd en geld gescheeld, maar uiteindelijk ga ik komen waar ik wil. Hoe dan ook

 

Overigens wil ik hiermee niet zeggen dat Tinley geen goede opleidingen geeft hoor, het is alleen niet voldoende om door te stromen naar de vervolgopleidingingen die ik graag wil gaan doen! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.