Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

Niet uit het veld laten slaan

Gepubliceerd op 7 april 2020 om 14:24

Niet uit het veld laten slaan

Een paar dagen geleden kreeg ik dus het nieuws dat mijn uitgestippelde plannetje niet in huidige vorm kon doorgaan omdat de huidige opleiding die ik volg niet aansluit op de vervolgopleiding die ik graag wilde gaan doen, 
Het was even een bittere pil om te slikken, maar bracht ook perspectief. Ik ben nog steeds "blij" met de keuze die ik vorig jaar maakte, ik heb al ontzettend veel geleerd en de eerste module met vlag en wimpel gehaald. 
Natuurlijk maak ik deze opleiding dan ook af, het zou zonde en dom zijn om dat niet te doen. 
Maar het gesprek met de opleidingsbegeleider van Aeres heeft me de afgelopen dagen wel bezig gehouden.

Want hoewel de opleidingen van Tinley, Dogvsion, Martin Gaus etc etc erkend worden door de Raad van Beheer, SPPD heeft dat dus niets te maken met het door de overheid erkende certificaat. 
Iets wat ik ook niet wist toen ik ermee startte. Ik zag de overkoepelde organisaties en dacht dat het kat in het bakkie was. 
Van de ene kant is dat ook zo, omdat voor deze branche nog geen vakbekwaamheidsstempel nodig is. Met nog vetgedrukt, want natuurlijk gaat dat wel komen. 
Om heel kort door de bocht te zijn, ik zou in principe nu op dit moment zelf een opleidingsinstituut kunnen starten. KvK aanvragen, wat knippen en plakken.. goede marketing en een goed verhaal en klaar is kees. 
Dit geldt ook voor een hondenschool, kynologenclub, gedragscentrum etc. Er is nu geen bracnhebescherming die zorgt dat hondenprofessionals ook echt gecertificeerd en vakbkwaam zijn. 
Ja.. daar schrok ik ook van. 

En weet je, sommige mensen zullen inderdaad van nature gewoon heel goed honden kunnen trainen en hebben misschien al jaren ervaring. Andere hebben ontzettend veel opleidingen en cursussen gevolgd, lezingen bijgewoond en aan workshops deelgenomen. Heeft zo'n stempel of vakbekwaamheidsbewijs dan meerwaarde? 
Voor mij blijkbaar wel, want als ik op een website kijk of het nu voor een dienst is of een product kijk ik eerst of er een keurmerk of een erkenning te vinden is. Pas daarna ga ik op zoek naar reviews en waarderingen. 
Alles bij elkaar genomen. daar baseer ik mijn keuze op, maar als één van de onderdelen missen of allebei, tja daar hecht ik dus wel zeker waarde aan.

Goed, om een lang verhaal kort te maken heb ik dus een aantal dingen op een rijtje gezet. 
Mijn einddoel 2020 is mijn diploma kynologisch instructeur behalen. Dat gaat lukken als ik Tinley afmaak. 
Mijn einddoel 2021 is mijn diploma gevorderd kynologisch instructeur behalen en dat kan dus alleen als ik ook de vooropleiding Ethologie A en Kynologisch Instructeur B1 volg bij Aeres. 
En dat ga ik dan ook doen. 
Het zal pittig worden om twee opleidingen tot hetzelfde beroep te volgen, vooral omdat er toch wel verschillen zitten in de stof maar ik weet gewoon dat ik dit kan. 
Ik houd jullie geupdate, volg ook zeker mijn facebook pagina, daar plaats ik ook veel informatie op, oefeningen en foto's. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.