Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

In ontwikkeling

Zoals je hebt kunnen lezen is één van mijn missies het terugdringen van bijtincidenten bij kinderen. 
Ik ben zelf als kind opgegroeid met honden, ook katten overigens maar honden hebben me altijd toch nog net iets meer gegrepen. 
Toen ik een jaar of vier was, hadden wij thuis een Rottweiler. Ik kan me het nog vaag herinneren, maar ik denk eerder van foto's dan dat ik echt echt geregistreerd heb. 
Volgens mijn moeder was ik gek op hem en hij ook op mij. We hadden alleen één probleem. Hij luisterde niet naar mijn moeder. 
Mijn moeder vertelde dat deze hond zo gek op mij was dat ze op een gegeven moment begon te merken dat als er iets met mij gebeurde, deze hond dat niet accepteerde. Het werd zelfs zo erg dat als ik met een ander kindje speelde en dit kindje duwde mij (en dat gebeurd nogal op die leeftijd) deze hond... daar niet van gediend was. 
Als je dan één en één bij elkaar op telt is dat een behoorlijk risicovolle situatie. 

Jaarlijks worden er meer dan 75.000 kinderen gebeten. Meer dan.. want dit zijn dan alleen de geregistreerde gevallen..
Wist je dan 91% van de kinderen gebeten wordt door een hond die ze kennen? En bij 96% van de gevallen stond een volwassenen op minder dan een meter afstand toe te kijken. 

Laat kinderen en honden noooooit alleen!!! Wie heeft dat nou nog nooit gehoord? Of misschien zelf gezegd. En toch gaat het bij 96% van de gevallen mis! Hoe kan dat dan?
Een heel groot deel komt omdat wij mensen de signalen van hond missen. Er wordt onvoldoende tijd besteed op de hondenschool aan deze belangrijke kennis. Hoe communiceert een hond, wat zijn tekenen van spanning, stress, angst en ongemak. Want geloof het of niet, bijten.. dat is echt zijn laatste redmiddel. 

Een kindvriendelijke hond graag!

Okay, dan doe mij alstublieft een hondvriendelijk kind!

We kunnen natuurlijk van beide partijen niet verwachten dat ze met een kind-hond programma op de wereld gezet worden. Zou natuurlijk best wel heel handig zijn, maar zo werkt het toch echt niet. 
Gelukkig kunnen we beide partijen wel leren vriendelijk naar elkaar toe te zijn. En daar is mijn programma dan ook voor bedoeld. 
Want ik snap helemaal dat jij, lieve mama, papa, opa, oma, buurman, tante of jij passerende vreemdeling met de beste bedoelingen eigenlijk ook niet zo goed weet hoe je dat moet doen. 

Speciale scholing volgen

Omdat ik dit zo'n belangrijk onderwerp vind, welke A) beter onder aandacht gebracht moet worden, en B) er meer mogelijkheid moet komen voor ouders (en familie) om hulp te krijgen ga ik op korte termijn een speciale scholing volgen om ouders, kinderen en honden hierin optimaal te begeleiden. 

In al mijn cursussen is het hele gezin welkom en vooral in de privé cursussen betrek ik de kinderen zo veel mogelijk (indien dit veilig kan).
Het kind - hond programma is niet een cursus waarin je kind je hond trucjes leert of spelletjes met hem gaat doen. 
Het programma geeft ouders  informatie om akelige situaties te voorkomen, handigheidjes om thuis in te zetten, leren lezen van je hond. 
Maar het is ook geschikt voor de volwassenen die zelf geen kinderen heeft, maar wel een hond en het lastig vind om aan een (onbekend) kind grenzen aan te geven. 

Er zijn nog veel meer handigheidjes zoals hiernaast welke goed in te zetten zijn in zodat we ongewenst gedrag niet corrigeren, maar gewenst gedrag bekrachtigen.
Tijdens de trainingen gaan we uit van wat we wel graag willen zien in plaats van wat we niet willen zien.