Op donderdag 7 januari start een nieuwe Puppy & Basiscursus. Er is nog plaats!

KynoCoach Claire Hondentraining & Gedrag

 

Hallo! Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben. 
Mijn naam is Claire Huisintveld en ik ben een geboren en getogen Geldropse. 
In 2014 kochten mijn man en ik ons eerste eigen huis in Mierlo en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. 

Samen hebben we een gezellige, actieve en leergierige zoon Finn.
Net zoals zijn ouders is hij gek op dieren en dat kun je dan ook wel merken in ons huishouden. We hebben namelijk nogal wat huisgenoten. 
Hiernaast en hieronder stel ik ze graag aan je voor. 

Het is af en toe best druk in huis dus duidelijke regels en structuur is heel belangrijk. Gelukkig kan ik mijn studie en mijn eigen ervaring goed combineren en hebben we de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt wat tot een stabiele roedel heeft geleid en rust en ontspanning thuis. 

De keuze om mezelf om te scholen tot kynologisch instructeur en gedragstherapeut is de beste keuze die ik voor mezelf maar ook voor mijn gezin heb kunnen maken. Na jaren getobd te hebben met een burn-out en depressie heb ik eindelijk weer plezier in mijn leven. Ik werk aan een nieuwe toekomst waarin ik mijn missies kan gaan uitvoeren en dat vooruitzicht maakt me enorm gemotiveerd en gepassioneerd. Met als eerste doel, het opstarten van de KynoCoach Claire hondenschool.

Missie 1: Hondenwelzijn 
De moderne wetenschap leert ons dat de verouderde dominantie theorie niet alleen achterhaald is maar ook nog eens lijnrecht tegenover het hondenwelzijn staat. Trainen met (lijf)straffen zou in mijn ogen nergens meer toegestaan mogen worden, maar wordt in ieder geval binnen mijn visie niet geaccepteerd. Op de KynoCoach Claire hondenschool worden geen fysieke correcties gegeven, is het gebruik van aversieve hulpmiddelen niet toegestaan en trainen we zonder het opleggen van druk of dwang. 

Missie 2: Bijtincidenten voorkomen.
Er worden jaarlijks nog steeds teveel bijtincidenten gemeld. In mijn ogen kunnen 90% van deze incidenten voorkomen worden door goede voorlichting, sterke begeleiding en het bespreekbaar maken van problemen in huis met de dieren. Het is daarom mijn missie om me hiervoor op de breedst mogelijke manier in te zetten. 

Missie 3: Kwaliteitsgarantie
Alle beroepen in de hondenbranche zijn vrije beroepen. Er zijn geen wettelijke vastgestelde eisen waaraan een hondenschool, instructeur of een gedragstherapeut aan hoeft te voldoen. 
Mede daardoor geeft jezelf aanmelden bij een hondenschool niet de garantie dat deze instructeurs gediplomeerd zijn en onderbouwde theoretische kennis hebben. Wat niet wil zeggen dat ze geen goede cursus kunnen aanbieden, maar er is niemand die dit controleert. Ik sta 100% achter wettelijke certificering en zorg zelf dat ik jaarlijks bijgeschoold word zodat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste onderzoeken en technieken. (lees meer over de scholing die ik gevolgd heb...)

Andere dieren

 

We zijn ook gezegend met de gezelschap van twee "aanloop" katten. Dinxy is de zwarte en hij wordt 7 jaar. Mees is de rode, hem heb ik vorig jaar op de wei van Sky gevonden tijdens de hittegolf.
Een klein rood pluizig bolletje kitten van nog geen 5 weken oud. 

 

En dan hebben we mijn pony Skyler nog. Sky is een 5 jarige Haflinger merrie.
Sky staat in een prachtige gemengde kudde op een stuk heideland van bijna 12 hectare, waar ze lekker mag uitgroeien en genieten. We doen wel met haar grondwerken, wandelen en natuurlijk heel veel knuffelen.